Joyspotters

Ingrid Fetell Lee is de auteur van het boek, ‘Vrolijkheid’ (uitgegeven bij Lev, in 2019) waarover ik hier al wat schreef. Ze richtte vanuit haar website https://aestheticsofjoy.com een facebook groep ‘joyspotters’ op. https://www.facebook.com/groups/joyspotting

Want zou het niet leuk zijn om in het dagelijks leven te speuren naar vrolijkheid? Die momenten, die mensen, die gebeurtenissen, die spullen, die hele kleine dagelijkse dingen waar je blij van wordt? Dat is precies wat joyspotters doet. Het geeft een duwtje in de rug om bij zulk vrolijks stil te staan en het te delen. Dat kan je natuurlijk ook zomaar doen, zonder facebook groep. Of gewoon delen met vrienden, in een berichtje of met een foto. Of wie weet schrijf je het in een notitieschriftje. In elk geval is het samen spotten naar vrolijkheid heel fijn. En ook leuk om met de kinderen te doen!

Hier zijn een aantal kleine ‘joyspotting’ momentjes van de laatste tijd. Van  kopjes in bomen tijdens de Alice in Wonderland wandeling in het park, uitwaaiende poppenkastpoppen na een zware storm, een kleurrijke opruim, de juf die de rekenboontjes tot leven brengt, en twee tango-dansende wortels. 

Waar spot jij vrolijkheid?