kerstwezens

Er ontstonden een paar wezens op het witte papier… Wezens die al een eigen leven gingen leiden op de school van m’n zoontje. En wezens die stonden te springen┬á om ook in de kerstboom te mogen hangen. Dus onder het motto: “het hoeft niet altijd een kerstbal te zijn”, Hang eens een kerstwezentje in je boom!

Hiernaast kan je een pdfje vinden om thuis af te printen, uit te knippen en op te hangen. Je kan er zelf een wens opschrijven voor het nieuwe jaar, en bezoekers uitnodigen hetzelfde te doen. Of misschien is er wel iemand die jullie erg missen rond de feesttafel en kan een herinnering, anekdote of typische zegswijze van die persoon een plek krijgen op het kerstwezentje. Misschien hou je een bezinning met leerlingen of pati├źnten of bewoners, en is het een betekenisvol moment om aan de achterkant van het wezentje op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Of om er een foto op te plakken van iemand die er niet bij kan zijn? Of een foto of schets van  verwonder(d)ingen . Of kan je de kerstwezentjes leuk versieren, inkleuren en kunnen kinderen er een tekening in of mee maken. Wie weet schrijf jij op de jouwe wat je door wil geven (een leuke boekentip, een levenswijsheid, een lekker receptje). Of nog iets anders… Alleszins, print ze gerust af, en laat ze maar verder leven en in bomen klimmen. Dat doen ze graag, hebben ze me toegefluisterd.

Hier zijn ze al in de boom geklommen. Met wensen van vrienden die plechtig werden voorgelezen en gedeeld. Als we wat mooi is, kunnen delen, waarom dan niet? Er zijn er nog, die wachten op de volgende bezoekers… en zo groeit onze boom. En leven de wezentjes verder. Wie weet kruipen ze ook tot in jouw boom?